homlokzati-hoszigeteles.com +36-20-959-4488

Hőszigetelés - Hőszigetelő anyagok

A lakó épületek által felhasznált energia 60-70%-át a helyiségek fűtése igényli. Az energia árak az utóbbi években, a COVID és az UKRÁN-OROSZ háború miatt nagy mértékben növekedtek. A felhasznált energia mennyiségét csökkenteni kell.

Vállakozások és Irodaházak, raktárok fűtésére szükséges energia mennyiség az egyik oka annak, hogy a fejlettebb országokban fele annyi energiával 2x több terméket állítanak elő, mint a hazai vállakozások. Hőszigetelés nélkül, vagy nem megfelelő hőszigetelő anyagok megválasztása a klímaberendezés, illetve a fűtés üzemeltetése óriasi összegeket emészt fel, amelynek több mint a felel a megfelelő hőszgetelés választásával megtakarítható lenne. Persze ehhez megfontolt, és átgondolt töntések és megfelelő anyagi ráfordítás szükséges. A hűtésre fordított energia 3x olyan drága, mint a fűtési energia, vagyis nyáron a lakás hőmérsékletét 1 fokkal csökkentjük, 3x annyi energiába és pénzbe kerűl mint az, hogy télen 1 fokkal emeljük a hőmérsékletet. Ezért a lakóépületek megfelelő homlokzati hőszigetelése nem csak a hidegebb időszakban, de a melegebb hónapokban is rendkívül fontos. Tehát a hőszigetelés kimondottan előnyös a klimatizált épülettel rendelkezőknek. Hazánkban található lakóépületek többsége homlokzati hőszigetelés nélkül, vagy a mai elvárásoknak nem megfelelő hőszigetelő anyagokkal, vagy nem megfelelő vastagság használatával készűlt. A hőszigetelés használata olyan befektetés, amely gyorsan megtérűl. A megfelelő anyagok használatával, nem utolsó sorban a megfelelő kivitelezéssel, megtakarított energiaköltség 10 éven belűl megtérűl, utána pedig havi kiadásaink csökkenésével megkíméli pénztárcánkat a túlzott költségektől.

A hőszigetelés vastagsága lehetőség szerint legyen minél vastagabb, mert a vastagabb homlokzati hőszigetelés legyen az kőzetgyapot, vagy polisztirol jobb hatást érhetünk el. A komplett rendszerek vásárlásánál a vastagság növelése, nem arányaos az ár növekedésével.

Irány a Webáruház>>